MENU
SANJA

Lydia

Visual Storyteller

Simbolična vjenčanja – bijeg od tradicije

May 5, 2021

Ukoliko ste razmišljali o vjenčanju, a niste tip osobe koja želi biti u prvom planu niti ste od velike pompe, a sve što želite od vjenčanja je biti okruženi svojim najdražim ljudima – sjetite se da postoje simbolična vjenčanja. 

Najbitnija stvar koju morate znati u startu je da to nije pravo vjenčanje jer nema službenog matičara.

Simbolična vjenčanja su najčešće manjeg broja ljudi, a organiziraju ih mladenci (ili wedding planneri) koji su iz različitih država pa se ne žele zezati sa papirima jer to odnosi jako puno vremena. Osim toga, savršena su za vjenčanja na otvorenom kada želite izbjeći troškove izlaska matičara na teren što većini predstavlja prepreku kod organiziranja takvog vjenčanja.

Matičara najčešće glumi netko iz obitelji ili od prijatelja, netko tko vas jako dobro zna. Netko tko će napisati govor nakon kojeg će se svi držati za trbuh od smijeha i brisati suze radosnice. Prednost takvog pristupa je opuštenost mladenaca i mogućnost da jedno drugom pročitaju vlastite zavjete, svoje interne baze kojih inače na tradicionalnim vjenčanjima ne bi mogli.

Nema striktnog vremenskog protokola – sve je easy going. Plaža uz povjetarac koji mrsi kosu, šuma prepuna svježeg zraka uz cvrkut ptica,  pogled na kanjon ili ulica u samom srcu grada, odabir lokacije je samo na vama.

Nije potrebno puno za ljubav.

SAVJETI / DOBRO ZA ZNATI

Službene vjenčane papire riješite prije organizacije simboličnog vjenčanja. Na njemu ćete samo potvrditi pred svima drugima ono što ste izjavili i potpisali pred matičarom.

Postoji opcija rentanja simboličnog matičara ukoliko niste sigurni tko bi to mogao biti. To su ljudi sa višegodišnjim  iskustvom u vjenčanoj industriji, pogotovo ako trebate i prevoditelja na određeni jezik.

 

Wedding planner: Untamed Wedding Croatia

Florist: Floranita Flower Design

Photographer: Sanja Lydia

CLOSE