MENU
SANJA

Lydia

Visual Storyteller

COVID-19 PRIOPĆENJE ZA KLIJENTE

April 27, 2020

S obzirom na trenutnu situaciju u državi povodom pandemije koronavirusa, želim vam pružiti što više informacija koje se tiču bukiranih vjenčanja (u ovoj godini) te općenito usluge fotografiranja i snimanja u nadolazećem razdoblju.

Vjenčanja iz travnja, svibnja te neka iz lipnja, prebačena su na nove datume na jesen ili 2021. godinu, a neka su nažalost otkazana zbog nemogućnosti ponovne organizacije. Ovdje ću ostaviti najčešća pitanja mladenaca te rješenja do kojih smo zajedno došli.

BOJIM SE DA ĆU MORATI ODGODITI VJENČANJE, ŠTO DA RADIM?

O ovome smo zajedno. Vaši strahovi za vjenčanja od ljeta na dalje su opravdana, zato svim mladencima nudim mogućnost bukiranja drugog datuma u 2021. godini, što će biti rezervni datum za svaki slučaj. Pričekati ćemo 6. mjesec da vidimo kako će se situacija razvijati, a u slučaju da se vjenčanja sa većim brojem uzvanika neće smjeti održati, jednostavno ćemo sve prebaciti na datum u 2021.

KADA ĆU OBAVIJESTITI SVOJE GOSTE O MOŽEBITNOJ ODGODI VJENČANJA?

Pričekajte, nemojte se žuriti i razgovarajte sa najbližima. Imajte na umu da je ovo jako specifična situacija za sve koji namjeravaju doći na vaše vjenčanje. Ukoliko bi htjeli ostati pri svom datumu budite spremni smanjiti broj gostiju. Ukoliko imate puno ljudi koji dolaze na vjenčanje, a žive van Hrvatske, moj iskreni savjet je da što prije pronađete novi datum u sezoni 2021. i izbjegnete sve komplikacije.

MORAM OTKAZATI VJENČANJE, ŠTO SA KAPAROM (DEPOZITOM)?

U slučaju da ćete vjenčanje morati kompletno otkazati bez bukiranja novog datuma ili se radi o novom datumu koji je već bukiran, kaparu (depozit) koji ste već dali možete iskorititi za usluge fotografiranja i/ili snimanja bilo kada kroz godinu dana. Naravno, svim svojim mladencima izlazim u susret koliko mogu pa u slučaju da se sve vrati u normalu početkom ljeta, moguć je i povrat kapare na ruke.

 

MOGU LI BUKIRATI PHOTO SESSION U OVO VRIJEME?

 

Od 27.04.2020. fotografski obrti su dobili odobrenje za rad tako da smo otvoreni za rad sa klijentima. To znači da možemo fotografirati i snimati na otvorenom, ali sa sigurnom distancom (2m). Fotografiranja u zatvorenom (kući) trenutno nisu moguća zbog vaše i naše sigurnosti. Također, tijekom fotografiranja nećete imati uvid kako ispadate na fotografijama kao inače pa je moj savjet da nosite ogledalo ukoliko želite provjeriti da li je sve ok sa šminkom i sl. Plaćanje obavljate beskontaktno baš kao što će i fotografije biti dostavljene preko privatne online galerije.

NE OSJEĆAM SE OK.

Ovo je jako stresan period mog poslovnog i privatnog života, ali idemo dan po dan. Prihvaćam da stvari ne mogu promijenjati pa iskorištavam ovo vrijeme da naučim nešto novo, promijenim rutinu i stvaram malo drugačiju vrstu umjetnosti. Ne morate biti OK jer nitko ne reagira na ovu situaciju isto. Ne možete prisilno biti pozitivni. U redu je tugovati, prespavati cijelo jutro, ne napraviti apsolutno ništa produktivno ako se ne osjećate tako. Pustite osjećaje i iskoristite ih za bilo kakvu kreativnost ili recimo brigu o sebi cijeli dan (treat your self). Zanimljivo je kako nas malene sitnice oraspolože.

 

S.

CLOSE